29 Mayıs 2010 Cumartesi

KOÇLUK EĞİTİMİ 2010 ...


Yaşam Koçluğu (Temel Düzey): Koçluk Nedir? Koçluğun beş prensibi, Koçluk Becerileri, Egzersizler içeren bir atölye çalışmasıdır.
Eğitmen : Derya Akkaya
Yaşam Koçluğu eğitim süresi : 8 hafta (haftada bir ders)
.
İleri Düzey Koçluk : Bu eğitimde aşağıda detayı verilen konular üzerinde çalışılmakta olup, seans örnekleri sunulmaktadır.
• Geliştirici Soru Sorma Teknikleri (sezgisel dinleme ile birlikte)
• Eyleme Geçirmek
• Engelleri aşmak ve blokajları kaldırmak
eğitim süresi : 8 hafta (haftada bir ders)
.
İlişkiler Koçluğu: Bu eğitimde çevreniz ile kurduğunuz ilişkilerde daha iyi iletişim için yardımcı olacak temel anlayış sunulmaktadır.Ayrıca, terapi gerektirmeyen ilişki sorunları ele alınarak koçluk yaklaşımı ile birlikte interaktif katılama imkan verilmektedir.
Eğitmen : Derya Akkaya
İlişki koçluğu eğitim süresi : 8 hafta (haftada bir ders)
.
iletişim: bireysel koçluk seansı, eğitim ve seminerlere kayıt olmak ve bilgi almak için deryaakk@gmail.com' a mesaj atabilirsiniz...
...................................................................................
Koçluk hakkında genel bilgi:
Uluslararası Koçluk Federasyonu (ICF) danışanın kendi özel ve iş yaşamında uzman olduğu kavramını destekleyen bir koçluk formu benimser. Ayrıca her danışanın yaratıcı, kendi öz kaynakları olduğunu ve bir bütün olarak var olduğunu kabul eder. Bu temele dayanarak koçların sorumluluğu:
• Keşfetmek, belirginleştirmek ve danışanın başarmak istedikleri ile uyum içinde çalışmak
• Danışanın kendini keşfetmesini cesaretlendirmek
• Danışanın kendi çözüm ve stratejilerini bulmasını sağlamak
• Danışana kendisinin sorumlu olduğunu hissettirmektir.
Koçluğun Tanımı:
Profesyonel koçluk, bireyler ve organizasyonların performanslarını arttırarak iş ve özel yaşamlarında sıra dışı sonuçlar elde etmelerini sağlayan sürekli mesleki bir ilişkidir. Koçluk süreci sonucunda danışanlar öğrenme kapasitelerini geliştirir, kişisel performanslarını arttırır ve yaşam kalitelerini geliştirirler.
Görüşmelerde odak konuyu danışan belirler. Koç danışanı aktif olarak dinler, gözlem yapar ve soruları ile konuya katılır. Bu etkileşimden doğan açıklıkla, danışan harekete geçer. Koçluk, daha iyi odaklanabilme ve çeşitli seçeneklerin var olduğunu fark edebilme sayesinde, danışanın kişisel gelişimini ilerletir. Koçluk, danışanların şu anda bulunduğu yer ile gelecekte olmak istedikleri yere ulaşmak için yapmak istediklerine konsantre olur.
.........................

Hiç yorum yok: